Training aan vrijwilligers in tuinonderhoud door tuinontwerpster Marilies Jacobs

Een tuin goed onderhouden – daar komt heel wat bij kijken. Dat leerden de begeleiders en vrijwilligers die zich via Stichting Present inzetten in Amsterdam om tuintjes te onderhouden van mensen die daar zelf niet (meer) toe in staat zijn. Begin maart gaf tuinontwerpster Marilies Jacobs hen een training in tuinonderhoud, waardoor ze de fijne kneepjes leerden om in het volgende Sociaal Tuinieren seizoen – dat van start gaat zodra de weersomstandigheden het toelaten! – zelf ook aan groepen vrijwilligers uit te kunnen leggen hoe je dat nou precies doet – een tuin zó onderhouden dat alles wat er groeit en bloeit maximaal tot zijn recht komt. Buurten met goed onderhouden groen zorgen ervoor dat de bewoners zich er prettiger voelen.

De training wordt in mei weer herhaald. Alle vrijwilligers die zich in het Sociaal Tuinieren project inzetten zijn welkom.

 

 

 

DSC07165

 

DSC07164

DSC07162

2 gedachten over “Training aan vrijwilligers in tuinonderhoud door tuinontwerpster Marilies Jacobs”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s