Lions Club ’t IJ tuiniert een dag in de Bloemenbuurt

Lions Club 't IJ in de Bloemenbuurt

Op zaterdag 29 juni werkten 8 leden van Lions Club ’t IJ aan 4 tuinen in de Bloemenbuurt, in het kader van het Sociaal Tuinieren project. 3 tuinen waar al eerder groepen aan de slag waren geweest werden verder onderhanden genomen. Onkruid werd verwijderd, hoog opgegroeid gras werd gekortwiekt en er werden nieuwe planten gezet. In één tuin, waarvan de oudere bewoonster zoveel gezondheidsproblemen heeft dat ze hem zelf onmogelijk nog kan bijhouden, werd vandaag voor het eerst gewerkt.
Marjolein Goedhardt-Westerbaan schreef een enthousiast verslag over deze dag:

“Zaterdag 29 juni zijn wij wezen Tuinieren in De Bloemenbuurt in Amsterdam Noord. In samenwerking met de Nederlandse Tuinenstichting en stichting Present hebben we 4 tuinen van hulpbehoevende Amsterdammers opgeknapt. De bewoners hebben zelf onvoldoende geld, netwerk of gezondheid om de klus te klaren en hebben onze hulp hard nodig.

In de vroege ochtend werden we welkom geheten door Carlo de Waal, de Present vertegenwoordiger. Na een korte uitleg vertrokken we met tuingereedschap onder de armen richting de verwoekerde tuinen en zijn we aan de slag gegaan. Wij hebben de aanwezige woekerplanten en onkruid verwijderd en hebben in 1 tuin nieuwe beplanting aangebracht. De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig, maar het geluk stond aan onze kant. Er is geen druppel gevallen. De bewoners genieten op dit moment van hun compleet opgeknapte tuin. Het was een zeer geslaagde dag. We hebben ons zo hard in het zweet gewerkt, dat het wel heel gek moet lopen als we morgen niet veel spierpijn zullen hebben. Het was het meer dan waard.”

Zie ook www.lionsclubamsterdamhetij.nl

collage 29 juni

collage 29 juni 2

Eén gedachte over “Lions Club ’t IJ tuiniert een dag in de Bloemenbuurt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s