Soroptimisten helpen buurvrouw en buurman met tuin

Wijkmeester, buurman en buurvrouw: vandaag worden voor- en achtertuin opgeknapt
Wijkmeester, buurman en buurvrouw: vandaag worden voor- en achtertuin opgeknapt

Inge woont 1 hoog in Betondorp. Ze keek uit, voor en achter, op een verwaarloosde tuin. Haar buurman, met psychische beperking, was niet in staat de tuin bij te houden. Ze hoorde over het Sociaal Tuinieren project van de Nederlandse Tuinenstichting en Stichting Present Amsterdam via Nanda Vermeulen, wijkbeheerder in Betondorp. Tegen Nanda zei Inge: ‘Als jullie een groep mensen kunnen regelen om de tuin op te helpen knappen, zal ik daarna samen met mijn buurman de tuin bij blijven houden’.

Stichting Present Amsterdam en de Nederlandse Tuinenstichting kwamen in actie. De tuin werd bekeken, planten werden besteld en een bijzondere groep mensen werd ingeschakeld om de voor- en achtertuin op te knappen en opnieuw te beplanten: De Soroptimistenclub Amsterdam-Zuid – Amstelveen. Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor vrouwen en kinderen, en voor hen die hulp nodig hebben. De “Sorren” van deze club besloten om een dag te komen tuinieren.

De buurman voelde zich eigenlijk nooit echt in staat om veel te doen. Maar op deze bijzondere dag, waarop zoveel hulptroepen werden ingeschakeld, lukte het Inge om hem ook aan het werk te zetten in zijn eigen voortuin. Hij hielp zelf met het inplanten van de nieuwe plantjes.

buurman en buurvrouw werken samen in de tuin

heg knippen

Trouwe vrijwilligster Corinne Bierman van de Nederlandse Tuinenstichting knipte in de achtertuin de verwaarloosde heg.

achtertuin planten

Overleg in de achtertuin over waar de planten moeten worden ingeplant.

In de voortuin wordt ook de heg bijgewerkt door één van de Sorren.

Na afloop kijken buurman en buurvrouw samen terug op een geslaagde dag.

Er werd door de Sorren ook nog een andere tuin in Betondorp opgeknapt op dezelfde dag:

tuin die onderhanden genomen moet worden
tuin die onderhanden genomen moet worden

Erik, vaste vrijwilliger in Betondorp, zegt dat diverse vrijwilligers het afgelopen jaar in deze tuin hebben gewerkt, maar dat ze steeds afhaken omdat goed contact met de bewoonster niet mogelijk is. Nu storten de Sorren zich met veel enthousiasme op de tuin, hierbij geholpen door Erik:

Erik sleept nieuwe planten aan

De nieuwe bodembedekkers worden door de Sorren geplant, maar eerst moet nog veel hardnekkig onkruid worden verwijderd.

Carlo geeft instructies

Carlo de Waal, coördinator van Stichting Present Amsterdam, geeft instructies over het te verwijderen onkruid.

Carla de Jonge, één van de Sorren en tevens bestuurslid van de Nederlandse Tuinenstichting, stort zich enthousiast op het onkruid. Vele handen maken licht werk, en na enige uren begint de tuin er al heel anders uit te zien.

In de regen wordt gewoon doorgewerkt

Voldaan na een dag werken in de regen:

Na een dag hard werken in de regen, voldaan met het resultaat
Na een dag hard werken in de regen, voldaan met het resultaat

2 gedachten over “Soroptimisten helpen buurvrouw en buurman met tuin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s