De eerste tuinen opgeknapt in Jeruzalem, Watergraafsmeer

Sociaal Tuinieren is op 13 november gestart in de wijk Jeruzalem. Tot volle tevredenheid van de bewoners, blijkt uit dit filmpje:

Medewerkers van de afdeling Duurzaam van de ING zetten zich een middag belangeloos in om bij mensen die dat zelf niet meer kunnen de tuin te onderhouden en mooi op te knappen.

IMG_1715

IMG_1733

Hierbij kwamen de plantendonaties van donateurs en Open Tuin eigenaren van de Nederlandse Tuinenstichting mooi van pas:

IMG_1710

Het was de eerste keer dat Sociaal Tuinieren in actie kwam in deze wijk. Veel buurtbewoners kwamen kijken en maakten een praatje. Marike Soeterik van welzijnsinstelling Dynamo, die actief bij de voorbereidingen voor deze dag betrokken was, liep in de buurt rond en bezocht de buurtbewoners, die enthousiast waren over wat er in hun buurt gaande was:

IMG_1753

Een oudere mevrouw die niet meer goed kon lopen en ademproblemen had, was dolblij met de hulp in haar tuin. Ze had gereageerd op de oproep in de folder die in de buurt verspreid was, en was zeer te spreken over de ING medewerkers die haar hele tuin weer mooi maakten. Ze was altijd dol op tuinieren geweest en vroeger had ze een volkstuin van 300 vierkante meter gehad, vertelde ze, maar nu lukte het haar zelfs niet meer haar mooie achtertuin bij te houden. Ze keek erg uit naar de hulp en de gezelligheid van een structurele vrijwillliger, want ze voelde zich weleens eenzaam en had weinig contact met de buren.

IMG_1722

IMG_1745

IMG_1726

De expert op tuingebied die deze dag voor het eerst voor Sociaal Tuinieren actief was, is Suze Peters, één van de auteurs van het prachtige ‘Onkruidboek’.

IMG_1755 (1)

Wij zijn dolblij met haar expertise, inzet, goede humeur en daadkracht! Zij maakte de plannen voor de tuintjes, gaf tips en adviezen aan alle tuinierende groepjes, stond de ING medewerkers met raad en daad terzijde en zorgde ervoor dat alle gedoneerde planten op de juiste plekken geplant werden. Er werden ook veel bollen de grond in gestopt, dus kom volgend voorjaar kijken in Jeruzalem hoe de krokussen er dan bij staan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s