Vrijwilligerscentrale Amsterdam zet zich in Betondorp in

betondorp 1 juli 2

Op 1 juli 2015 heeft een groep van 12 vrijwilligers, collega’s vanuit de Vrijwilligerscentrale Amsterdam, in het kader van een jaarlijks teamuitje de tropische hitte getrotseerd en onder de bezielende leiding van Suze Peters een vijftal tuinen opgeknapt in Betondorp. Vanuit de NTs waren twee vrijwilligers aanwezig om de groep te versterken. Met elkaar zijn ze vol enthousiasme aan de slag gegaan.

betondorp 1 juli 3

De middag startte in het Brinkhuis, waar Rick Vervloet (Academie van de Stad) de vrijwilligers wat meer vertelde over de wijk Betondorp. De eigenaren van de tuinen die opgeknapt worden, zijn zelf wegens gezondheidsredenen niet in staat om hun tuin zelf bij te houden. Nadat de tuinen door de groep vrijwilligers eenmalig zijn opgeknapt worden ze door het groenteam van de Academie van de Stad structureel onderhouden. Suze Peters heeft de tuinen voorafgaand aan het project geïnventariseerd en heeft tuinkaarten gemaakt waarop duidelijk is aangegeven wat er in de verschillende tuinen gedaan moet worden.

betondorp 1 juli 4

Nadat de groep in kleinere groepen is verdeeld en de nodige gereedschappen en flesjes water zijn verzameld, verspreiden de vrijwilligers zich over de wijk.

Betondorp 1 juli 5

Er wordt, ondanks de brandende zon, met enorm veel energie gewerkt aan het verwijderen van onkruid, het vrijmaken van paden, het poten van nieuwe planten en het afvoeren van tuinafval. In één van de tuinen werd de bestaande, maar niet meer in gebruik zijnde, moestuin nieuw leven ingeblazen.

Betondorp 1 juli 6

Na drie uur werken in de tuinen is het project afgerond en kan worden teruggekeken op een geweldige middag waarin vijf dankbare bewoners blij gemaakt zijn met een opgeknapte voor- en/of achtertuin!betondorp 1 juli 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s