Cursus tuinieren voor bewoners Achillesstraat in het kader van Sociaal Tuinieren

 Op verzoek van Woningstichting Eigen Haard, één van de grotere financiers van het Sociaal Tuinieren project 2014-2015, worden cursussen tuinonderhoud aan groepen bewoners van sociale huurwoningen overal in de stad gegeven. In mei gebeurde dat in de Achillesstraat. De Zichttuin in deze straat is een stuk tuin dat door de buurt is geadopteerd en waarvoor een Vereniging is opgericht. De leden hebben o.a. op zich genomen om het stuk tuin gelegen aan de Achillestraat bij de hoek van het Olympiaplein te onderhouden en te gebruiken.

tuinieren achillesstraat

Tuinontwerpster Marilies Jacobs heeft in de tuin allerlei vragen over de aanwezige planten beantwoord.

De tuin staat erg vol en is dringend aan een grote onderhouds/snoeibeurt toe. Helaas is het voor een deel van de struiken al te laat om nog te snoeien, maar wanneer de haag, de Vlinderstruiken gesnoeid zijn en het gras goed gemaaid zal het er al weer veel beter uitzien. Ook kunnen diverse zaailingbomen verwijderd worden, aldus Marilies.

Achillesstraat

Zij heeft  planten benoemd en per plant is een advies opgeschreven. De opdracht aan de bewoners is nu om de tuin goed te onderhouden, diverse zaailing bomen te verwijderen, de Buddleia‘s(vlinderstruiken) goed te snoeien, en de ligusterhaag rondom te snoeien.

Het plan is om eind september begin oktober weer bij elkaar te komen om de rest van het werk te bespreken en om bollen te planten.

achilles aankondiging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s