Sociaal Tuinieren breidt uit naar Reimerswaalbuurt, Nieuw-West

Op maandag 23 november hebben zes enthousiaste vrijwilligers zich ingezet tijdens een Sociaal Tuinieren projectdag in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West.

fotos reimerswaal 2

De vrijwilligers waren bestuursleden van de Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA. Om hun maatschappelijke betrokkenheid handen en voeten te geven doen de bestuursleden maandelijks een vrijwilligersproject.

foto reimerswaal 2311 1
Ook drie stagiaires van Present staken de handen uit de mouwen tijdens dit tuinproject.
reimerswaal 2311 4
Vijf tuinen rondom de centrale buurtmoestuin zijn door de vrijwilligers onder handen genomen. De tuinen zijn onder leiding van Suze Peters winterklaar gemaakt.
reimerswaal 2311 foto 3
Dankzij een prachtige plantendonatie van een donateur van de NTs konden de vijf tuinen worden beplant, waardoor ze komend voorjaar mooi groen van start kunnen gaan. Ook zijn er bollen gepoot, waardoor de wijk na de winter een kleurrijk geheel zal worden.
De planten voor deze projectdag waren afkomstig van de heer Eduard Povel, donateur van de Nederlandse Tuinenstichting. Het Project Sociaal Tuinieren is heel blij met de Corylopsis, Kardinaalsmuts en de Eupatorium. De heer en mevrouw Povel zijn 4 jaar geleden gestopt met hun 1400 m2 grote opengestelde tuin in Bilthoven en wonen nu in een van de fraaiste monumentale panden in de binnenstad van Utrecht. De binnentuin van deze voormalige school bestaat uit een efficiënt ingerichte `groene oase`, waar het echtpaar een fraaie border met o.a een bijzondere struikvormige salvia heeft aangelegd. De struiken die gedoneerd zijn, komen van een buurvrouw, want de binnentuin is niet groot genoeg voor deze `boomvormige` heesters. Eduard Povelt vertelt dat hij met spijt hun prachtige, maar te bewerkelijk geworden tuin, in Bilthoven heeft verlaten, maar dat het een buitenkans is dat ze nu op deze historische en stille plek in hartje Utrecht wonen.

Eén gedachte over “Sociaal Tuinieren breidt uit naar Reimerswaalbuurt, Nieuw-West”

  1. Weten jullie dat er ook een stadstuin is bij het Actagebouw, Louwes weg 1? We noemen ons de Nieuwsgierige Stadstuin. Je kunt lid worden voor 95 euro per jaar. Ook in maandelijkse termijnen te betalen.
    Wat bieden wij? Veel ruimte om te tuinieren, veel mogelijkheden tot eigen initiatief en improvisatie.
    Wij zijn een gezellige groep mensen die elkaar iets willen leren over de permacultuur.
    Vrijdagavond 9 januari: Voordracht over Compost. Mail: mauricemaarssen@gmail.com.
    Lid worden of meer info? Mail: albertgeven48@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s